Parallax image

Σουτζουκάκια Πολίτικα by: Έρωντας Meze Bar

Κρεατικά
Next Project Tηγανιά με απάκι Tηγανιά με απάκι
Ρολό μοσχάρι με πατάτες ( Αρώματα Γης ) Previous Project Ρολό μοσχάρι με πατάτες ( Αρώματα Γης )

Σουτζουκάκια Πολίτικα


Έρωντας Meze Bar

Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1,5 κιλό κιμά ανάμικτο
* 6 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
* 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
* 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
* Αλάτι - πιπέρι
* Μισή φρατζόλα ψωμί

Για την σάλτσα :

* 1 κούπα ελαιόλαδο
* 1 κονκασέ
* 1 φρέσκια ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
* 2 ποτήρια νερο περίπου , ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 πράσινη πιπεριά πολυ ψιλοκομμένη 

Εκτέλεση :

Μουλιάζουμε το ψωμί για λίγα λεπτά και το στύβουμε καλά.Το καθαρίζουμε από την κόρα και σε λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.Ζυμώνουμε απαλά αλλά καλά ώσπου να ενώσουν όλα τα υλικά μαζί .Στη συνέχεια αρχίζουμε να πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας μακρόστενα,όχι πολύ μεγάλα.( εάν θέλουμε τα τηγανίζουμε πρώτα, χωρίς να τα ξεράνουμε, ίσα να πάρουν χρώμα, πρέπει να είναι αφράτα ) αν τα θέλουμε πιο ελαφριά δεν τα τηγανίζουμε, τα βάζουμε κατευθείαν στη σάλτσα μας που την φτιάχνουμε ως εξής . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σουτζουκάκια μας,τηγανισμένα η ωμά,ρίχνουμε 1 κούπα ελαιόλαδο,το κονκασέ,την ψιλοκομμένη ντομάτα,την ψιλοκομμένη πιπεριά,το σκόρδο και το νερό.Ψήνουμε για 25' λεπτά περίπου,ίσως χρειαστεί λίγο αλάτι και πιπέρι και η σάλτσα.
Ταιριάζουν με μακαρόνια,με πιλάφι,με πουρέ πατάτας και πατάτες τηγανίτες.

Πρόταση: Αν τα κάνετε με πατάτες τηγανίτες βάλτε και ένα τηγάνιτο αυγό στο πιάτο,θα απογειώσει το φαγητό σας.
 

Κοινοποιήστε
Σουτζουκάκια Πολίτικα

Εκτυπώστε τη συνταγή