Parallax image

Ρολό μοσχάρι με πατάτες ( Αρώματα Γης )

Κρεατικά
Next Project Σουτζουκάκια Πολίτικα Σουτζουκάκια Πολίτικα
Πιλάφι Previous Project Πιλάφι

Ρολό μοσχάρι με πατάτες ( Αρώματα Γης )


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για 6 μερίδες :

* 1 ½ κιλό φιλέτο μοσχάρι (ή ουρά) 
* 4 κουταλιές αποξηραμένο κρεμμύδι 
* 1 κουταλάκι αποξηραμένη μαντζουράνα 
* 1 κουταλάκι αποξηραμένο φασκόμηλο 
* 1 κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός 
* 2 κουταλάκια σκόρδο (σκόνη) 
* 10 ξύλα κανέλας 
* 2 κιλά πατάτες 
* 4 φύλλα δάφνης 
* 10 κουταλιές κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
* 3 κουταλιές μουστάρδα (σκόνη) 
* 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο mix πιπeριών 
* Αλάτι

Εκτέλεση :
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε προσεκτικά και το χαράζουμε κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, έτσι ώστε να ανοίξει στα δύο κομμάτια. Προσέχουμε να μη το κόψουμε εντελώς. 
Το πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίχνουμε στο άνοιγμα τη μαντζουράνα, το φασκόμηλο, το βασιλικό, το σκόρδο και το mix πιπεριών.. 
Κλείνουμε πάλι το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας. 
Κάτω από το σπάγκο στερεώνουμε τα ξύλα της κανέλλας, γύρω - γύρω από το κρέας. 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τοποθετούμε το κρέας στο ταψί και γύρω - γύρω τις πατάτες. 
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη σκόνη μουστάρδας και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε το κρέας. 
Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. 
Το σερβίρουμε ζεστό, αφού αφαιρέσουμε το σπάγκο και τις κανέλες. Το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Κοινοποιήστε
Ρολό μοσχάρι με πατάτες ( Αρώματα Γης )

Εκτυπώστε τη συνταγή