Parallax image

Μπουρέκι Χανιώτικο by: Μύλος του Κερατά

Πίτες & Καλιτσούνια
Next Project Μυζηθροπιτάκια με Μέλι Μυζηθροπιτάκια με Μέλι
Κρεατότουρτα Κρητική Previous Project Κρεατότουρτα Κρητική

Μπουρέκι Χανιώτικο


Μύλος του Κερατά

Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για το φύλλο:

* 1/2 κιλό αλεύρι
* 3 κουταλιές ελαιόλαδο
* 1/2 κουταλάκι αλάτι
* 1 ποτηράκι κόκκινο κραοί
* 1 ποτήρι χλιαρό νερό

Υλικά για τη γέμιση:

* 1 1/2 κιλό πατατες κομμένες σε λεπτές ροδέλες 
* 1 1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 
* 1 ματσάκι δυόσμο
* 1 νεροπότηρο αλεύρι
* 1 κιλό μυζήθρα
* 200 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο 
* 1 φλιτζάνι λάδι
* 1 ποτήρι γάλα
* 2 αυγά
* 4 κουταλιές στάκα
* σουσάμι για το πασπάλιαμα 
* αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση:

Κατ' αρχήν ανοίγουμε το φύλλο ρίχνοντας το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κραοί μέοα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και ανοίγουμε δυο μέτρια φύλλα. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμενο ταψί. 
Τοποθετούμε μέσα σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Πάνω από κάθε στρώση βάζουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο κασέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη στάκα και ρίχνουμε από πάνω αυτό το μείγμα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο το μπουρεκι. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Κόβουμε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς C.

Κοινοποιήστε
Μπουρέκι Χανιώτικο

Εκτυπώστε τη συνταγή