Parallax image

Παστουρμαδόπιτα με κασέρι και ντομάτα

Πίτες & Καλιτσούνια
Next Project Πίτα με γραβιέρα σύγκλινο και μανιτάρια Πίτα με γραβιέρα σύγκλινο και μανιτάρια
Νερόπιτες με ξινομυζήθρα Previous Project Νερόπιτες με ξινομυζήθρα

Παστουρμαδόπιτα με κασέρι και ντομάτα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 2 φύλλα ζύμης κουρού
* 12 – 14 φέτες παστουρμά (χωρίς το τσιμένι)
* 400 γρ. τυρί κασέρι ή γραβιέρα σε λεπτές φέτες
* 2 φρέσκες ντομάτες
* 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
* 1 πράσινη καυτερή (προαιρετικά)
* 1 κ.σ. σουσάμι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* βούτυρο για το βουτύρωμα του ταψιού
* 1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. νερό

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το ταψί καλά και βάζουμε τις ντομάτες αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και έχουν στραγγίξει τα υγρά.
Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε πάνω τις φέτες του παστουρμά τη μία κοντά στην άλλη ώστε να καλύψουν όλη τη ζύμη. Συνεχίζουμε με τις μισές φέτες του τυριού ,τις φέτες ντομάτας, τις πιπεριές και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φέτες κασέρι. Πασπαλίζουμε με πιπέρι. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία τη ζύμη και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40 με 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή με μια πράσινη δροσερή σαλάτα η σκέτη.

Κοινοποιήστε
Παστουρμαδόπιτα με κασέρι και ντομάτα

Εκτυπώστε τη συνταγή