Parallax image

Πίτα με το αρνί που σας περίσσεψε

Πίτες & Καλιτσούνια
Next Project Πιτάκια με τυρί και μανιτάρια Πιτάκια με τυρί και μανιτάρια
Πίτα με γραβιέρα σύγκλινο και μανιτάρια Previous Project Πίτα με γραβιέρα σύγκλινο και μανιτάρια

Πίτα με το αρνί που σας περίσσεψε



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
* 1 αυγό για επάλειψη
* Σουσάμι για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

* Περίσσευμα από ψητό κρέας (στα κάρβουνα ή στο φούρνο, περίπου 1/2 κιλό)
* 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
* 5 – 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
* ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
* Αλάτι και πιπέρι
* 1 κουταλιά ελαιόλαδο
* ½ φλιτζάνι γραβιέρα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα πράσα, αφήνουμε τα τρυφερά κομμάτια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε να μαλακώσουν. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με μόνο 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα πράσα, αφού τα στραγγίσουμε και αλατοπίπερο, πολύ λίγο γιατί το κρέας ήδη είναι αλατισμένο και το τυρί είναι αλμυρό. Προσθέτουμε και το κρέας και το ανακατεύουμε 2 – 3 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ίσα κομμάτια και βρέχουμε με ένα πινέλο τις άκριες με λάδι ή νερό και βάζουμε τη γέμιση στη μέση. (Θα υπολογίσουμε για να γίνουν 8 ατομικές πίτες). Θα βάλουμε πάνω από τη γέμιση 1 κουταλιά γραβιέρα τριμμένη και θα κολλήσουμε πρώτα τις δύο άκριες και μετά τις άλλες δύο, πιέζοντας τις με τα δάκτυλα να κολλήσουν και να ενωθούν μεταξύ τους. Τις αφήνετε όπως έχουν, δηλαδή τετράγωνες ή ξεδιπλώνεται τις άκρες προς το κέντρο για να γίνει σαν πουγκί. Τις βάζετε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα ή λαδώνετε ένα ταψί με το πινέλο. Αφού τις τοποθετήσετε στο ταψί, τις αλείβετε με το αυγό και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Ψήνετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 

Κοινοποιήστε
Πίτα με το αρνί που σας περίσσεψε

Εκτυπώστε τη συνταγή