Parallax image

Πιτάκια με τυρί και μανιτάρια

Πίτες & Καλιτσούνια
Next Project Σπανακόπιτα έκπληξη Σπανακόπιτα έκπληξη
Πίτα με το αρνί που σας περίσσεψε Previous Project Πίτα με το αρνί που σας περίσσεψε

Πιτάκια με τυρί και μανιτάρια



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 5 φύλλα κρούστας για πίτες
* 600 γρ. μανιτάρια λευκά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
* 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
* 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
* 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες το λευκό μέρος
* 300 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
* 50 ml. λευκό κρασί
* 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
* ½  φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* ⅓  φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
* ⅓  φλιτζανιού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
* Ξύσμα από μισό λεμόνι
* 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συν λίγο για το άλλειμα
* Σπορέλαιο για το τηγάνισμα ή 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το θυμάρι και ψήνουμε για 4 – 5 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με το πιρούνι το τυρί προσθέτουμε τα 2 αυγά, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στο μπολ το περιεχόμενο του τηγανιού, ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
Απλώνουμε τα 5 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο στο πάγκο εργασίας και τα κόβουμε όλα μαζί κατά πλάτος σε 5 λωρίδες. Λαδώνουμε κάθε λωρίδα, τοποθετούμε στη άκρη της 1 κ.σ. γέμιση και τη διπλώνουμε σχηματίζοντας τρίγωνο. Κάνουμε το ίδιο και με τις άλλες λωρίδες.
Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε σπορέλαιο για 1 λεπτό από κάθε μεριά ή τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 περίπου λεπτά αφού τα αλείψουμε με χτυπημένο αυγό.

Κοινοποιήστε
Πιτάκια με τυρί και μανιτάρια

Εκτυπώστε τη συνταγή