Parallax image

Αυθεντική πίτσα μαργαρίτα με μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό

Πίτσες
Next Project Κρητική Pizza Κρητική Pizza

Αυθεντική πίτσα μαργαρίτα με μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για τη ζύμη:

* ¾  έως 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
* 1.κ.γ. ξηρή ή στιγμιαία μαγιά
* 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
* 1 ½  κ.γ. αλάτι

 

Υλικά για τη σάλτσα:

* 1500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
* 6 έως 8 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
* ¼  φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
* αλάτι
* φρέσκο σπασμένο πιπέρι
* Ελαιόλαδο

 

Υλικά για το στήσιμο

* 200 γρ. τυρί σε φέτες μοτσαρέλα
* ¼  φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
* 1 χούφτα ελιές χωρίς κουκούτσι
* τριμμένο τυρί παρμεζάνα
* ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Αναμείξτε το νερό και την μαγιά σε ένα μπολ, και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να σχηματίσετε μια ζύμη.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώστε έως ότου γίνει ελαστική, περίπου 5 λεπτά.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου μιάμιση ώρα.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με το μπολ ανάποδα ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ενώ προετοιμάζετε τα toppings πίτσας.

 

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

Στραγγίζουμε τις ντομάτες για να φύγουν τυχόν ζουμιά.
Ανακατέψτε μαζί ντομάτες, σκελίδες σκόρδο, φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια πούλπα δηλαδή ένα ωραίο πουρέ.

 

Εκτέλεση για την πίτσα:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ελαφρά λαδώνουμε ένα ταψί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Προσπαθήστε να ανοίξετε την ζύμη και αν η αρχίσει να συρρικνώνεται προς τα πίσω, αφήστε το να ξεκουραστεί για αλλά 5 λεπτά.
Τοποθετήστε τη βάση της πίτσας πάνω στο ταψί. Βάλτε με ένα κουτάλι μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα στο κέντρο της πίτσας και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να απλώσετε την σάλτσα στα άκρα. Προσθέστε την μοτσαρέλα, τις ελιές, τα φύλλα βασιλικού.
Ψήστε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια περιστρέψτε την πίτσα. Ψήστε για άλλα 5 λεπτά έως ότου η κρούστα είναι χρυσή καφέ και το τυρί έχει πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Κοινοποιήστε
Αυθεντική πίτσα μαργαρίτα με μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό

Εκτυπώστε τη συνταγή