Parallax image

Μανιταροσαλάτα με γραβιέρα

Σαλάτες
Next Project Μαυρομάτικα με βλήτα Μαυρομάτικα με βλήτα
Γίγαντες σαλάτα με τόνο Previous Project Γίγαντες σαλάτα με τόνο

Μανιταροσαλάτα με γραβιέρα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 450 γρ. μέτρια μανιτάρια λευκά
* 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
* ¼  φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
* ¼  φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
* 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* ½  κ.γ. θαλασσινό αλάτι
* ¼  κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Με ένα βρεγμένο πανί καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αφαιρούμε την άκρη των μίσχων και κόβουμε τα καπέλα τους σε πολύ λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο μπολ. Σε ένα δεύτερο, μικρότερο μπολ αναμειγνύουμε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και πάνω από πράσινες σαλάτες ή απλά τα τρώμε σκέτα

Κοινοποιήστε
Μανιταροσαλάτα με γραβιέρα

Εκτυπώστε τη συνταγή