Parallax image

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια

Σαλάτες
Next Project Πράσινη σαλάτα με γαρίδες Πράσινη σαλάτα με γαρίδες
Πρασινάδες με κρουτόν παστέλι Previous Project Πρασινάδες με κρουτόν παστέλι

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 350 γρ. διάφορα σαλατικά της αρεσκείας μας (φύλλα σπανάκι, ρόκα, λόλες)
* 300 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
* 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
* 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
* 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* ½  κ.γ. αλάτι

Για το ντρέσινγκ:

* ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
* 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
* 1 κ.γ. μέλι
* 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
* Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα αφαιρούμαι σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε σέικερ ή σε εάν μπλέντερ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και τις φέτες αβοκάντο , περιχύνουμε με το ντρέσινγκ εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε.

Κοινοποιήστε
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια

Εκτυπώστε τη συνταγή