Parallax image

Χοχλιοί με πλιγούρι by: Η Κουζίνα της Μαμάς

Σαλιγκάρια / Χοχλιοί
Next Project Χοχλιοί μπουμπουριστοί Χοχλιοί μπουμπουριστοί
Χοχλιοί με λαχανικά & σάλτσα χόνδρου Previous Project Χοχλιοί με λαχανικά & σάλτσα χόνδρου

Χοχλιοί με πλιγούρι


Η Κουζίνα της Μαμάς

Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Προεργασία μαγειρέματος (αφορά όλες τις συνταγές) 

  1. Παίρνουμε όση ποσότητα σαλιγκάρια έχουμε υπολογίσει για το φαγητό που θα μαγειρέψουμε.
  2. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό κρύο, και τα σκεπάζουμε με ένα άδειο πιάτο.
  3. Τα αφήνουμε  περίπου μισή ώρα. Το κάνουμε αυτό, γιατί μετά από λίγη ώρα τα σαλιγκάρια με την υγρασία θα ζωντανέψουν!
  4. Παρατηρούμε τα σαλιγκάρια: ορισμένα έχουν βγει από το κέλυφος τους και ορισμένα άλλα όχι. Όσα έχουν βγει είναι υγιή και έτοιμα προς μαγείρεμα. Όσα δεν έχουν βγει επιχειρούμε απαλά με το χέρι να αφαιρέσουμε την μεμβράνη τους, αν βγουν από το κέλυφος είναι υγιή και έτοιμα προς μαγείρεμα. 
    ΠΡΟΣΟΧΗ: εάν και μετά την αφαίρεση της μεμβράνης δεν βγουν από το κέλυφος τους, σημαίνει ότι δεν ζουν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατανάλωσή τους!
  5. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε καθαρό νερό και τα τρίβουμε αρκετά ανάμεσα στις παλάμες μας, έτσι φεύγουν και οι τελευταίες πιθανές ακαθαρσίες.
  6. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, αφού βράσει τα ρίχνουμε μέσα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  7. Τέλος τα ξεπλένουμε με αρκετό κρύο νερό.

Υλικά 4 άτομα:

* 1.1/2 κιλό χοχλιούς
* 4 κρασοπότηρα πλιγούρι ( 1 η κάθε μερίδα )
* 1 κρεμμύδι ξερό 
* 1 κρεμμύδι φρέσκο
* 2-3 φρέσκιες ντομάτες
* 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
* Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση :

Πλένουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς, έχοντας αφαιρέσει κάποιες μεμβράνες στο στόμιο τους και το κέλυφος. Τους βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ( ξερό / φρέσκο ) μαζί με τους χοχλιούς και τους σβήνουμε με το κρασί.Βάζουμε την φρέσκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το πλιγούρι σε σιγανή φωτιά. Ένα φαγητό με μεγάλη διατροφική αξία.

 

Κοινοποιήστε
Χοχλιοί με πλιγούρι

Εκτυπώστε τη συνταγή