Parallax image

Φακές σούπα με εστραγκόν και πορτοκάλι

Σούπες
Next Project Ψαρόσουπα Ψαρόσουπα
Σούπα ρεβύθια με σαφράν, γιαούρτι και σκόρδο Previous Project Σούπα ρεβύθια με σαφράν, γιαούρτι και σκόρδο

Φακές σούπα με εστραγκόν και πορτοκάλι



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

 

Υλικά:

* 250 γρ. φακές
* 2 καρότα
* 1 σελινόριζα
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 φύλλο δάφνης
* 2 κύβους μυρωδικών
* 1 κ.σ. εστραγκόν
* Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις φακές, τους δίνουμε μια βράση και τις σουρώνουμε.
Στην συνέχεια τις σοτάρουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε και τους κύβους και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 με 30 λεπτά.
Τέλος σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Κοινοποιήστε
Φακές σούπα με εστραγκόν και πορτοκάλι

Εκτυπώστε τη συνταγή