Parallax image

Ψαρόσουπα

Σούπες
Φακές σούπα με εστραγκόν και πορτοκάλι Previous Project Φακές σούπα με εστραγκόν και πορτοκάλι

Ψαρόσουπα


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 2 κιλά ψάρια (ροφός ή φαγκρί ή μπακαλιάρο ή σκορπίδια κ.α.
* ½ κιλό κολοκυθάκια
* ½ κιλό καρότα
* 1 ντομάτα 
* 3 πατάτες
* 2 κρεμμύδια
* ½ φλιτζάνι λάδι
* 1 ματσάκι σέλινο
* ½ φλιτζάνι ρύζι
* Αλάτι, πιπέρι
* 2 κρόκους αβγών
* 2 λεμόνια

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι και τα λαχανικά.Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες,το κρεμμύδι και την ντομάτα. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο. Γεμίζουμε ως τη μέση μία κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το λάδι, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια,το ψάρι, αλάτι και πιπέρι. Μετά από μισή ώρα, όταν δούμε ότι όλα τα λαχανικά και το ψάρι είναι ψημένα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.Αν θέλουμε, κρατάμε λίγα (έως και τα μισά) από τα λαχανικά και ένα κομμάτι από το ψάρι, τα πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και βάζουμε το ρύζι. Το αφήνουμε 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και σβήνουμε τη φωτιά. Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο ως εξής.Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών και χωρίς αν σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε σταδιακά το χυμό των λεμονιών και λίγο από το ζωμό. Αφού ετοιμάσουμε το αβγολέμονο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 

Κοινοποιήστε
Ψαρόσουπα

Εκτυπώστε τη συνταγή