Parallax image

Kοτόσουπα

Σούπες
Next Project Κρεατόσουπα Κρεατόσουπα
Κακαβιά Previous Project Κακαβιά

Kοτόσουπα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 (1 1/2-2 περίπου κιλά) κοτόπουλο
* 1 1/2-2 λίτρα νερό ή σπιτικό ζωμό κότας
*1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
* 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά)
* 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
* 2 αυγά
* χυμό 1-2 λεμονιών
* αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα εντόσθια από το κοτόπουλο, τα περιττά λίπη και κάποια πούπουλα, που πιθανόν να υπάρχουν, καψαλίζοντας τα. Πλένουμε το κοτόπουλο καλά μέσα και έξω και το βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με το ζωμό κότας ή με το νερό, ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες προσθέτοντας το κρεμμύδι και το αλάτι.
Αφαιρούμε τον αφρό, που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού, με μια τρυπητή κουτάλα, πριν αρχίσει να βράζει το κοτόπουλο.
Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο και μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό σε λεπτό σουρωτήρι. Τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ρύζι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 20 λεπτά. Εάν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό, ώστε η σούπα να μείνει με αρκετό ζωμό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με το σύρμα των αυγών ή με πιρούνι, μέχρι να ανακατευτούν. Δεν τα χτυπάμε πολύ, γιατί δεν πρέπει να σχηματισθεί αφρός. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 5-6 κουταλιές από το ζεστή σούπα ή και περισσότερες, μέχρι να ζεσταθεί αρκετά το αυγολέμονο.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας ζωηρά ή κουνώντας την κατσαρόλα γρήγορα με κυκλικές κινήσεις, για να πάει παντού το αυγολέμονο.
Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, πασπαλίζουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη σερβίρουμε ζεστή συνοδεύοντας την με το βρασμένο κοτόπουλο ζεστό ή κρύο΄. 

Κοινοποιήστε
Kοτόσουπα

Εκτυπώστε τη συνταγή