Parallax image

Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού εντεράκια και κάρυ

Σούπες
Next Project Μανιταρόσουπα με πτησάνι (αρχαία σπορά κριθαριού)και λαχανικά Μανιταρόσουπα με πτησάνι (αρχαία σπορά κριθαριού)και λαχανικά
Λαχανόσουπα με μαραθόσπορο Previous Project Λαχανόσουπα με μαραθόσπορο

Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού εντεράκια και κάρυ



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 40 ml ελαιόλαδο
* 1 κιλό αρνί (ανάμεικτο από σπάλα και μπούτι), χωρίς κόκαλα, σε μικρά κυβάκια (περίπου 1,5 εκ.)
* 1 μικρή εντεριά (περίπου 300 γρ.), καθαρισμένη, σε κομμάτια 3-4 εκ.
* 150 γρ. γλυκάδια, πλυμένα, ψιλοκομμένα
* 2 ματσάκια Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
* 80 ml κρασί γλυκό (κατά προτίμηση λευκό)
* 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, κομμένο σε λωρίδες 2 εκ.
* τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο
* αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Υλικά για το αυγολέμονο:

* 80 ml χυμό λεμονιού
* 2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
* 1 κ.γ κάρι σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το αρνί, τα έντερα και τα γλυκάδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 6-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 500 ml νερό.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα μαρούλια και όταν πάρει βράση πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά.
Αν στο τέλος η σούπα μας χρειάζεται νερό, προσθέτουμε λίγο. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ζουμερό αλλά πηχτό. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το δυόσμο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας.

 

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και το κάρι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός (ή στο μίξερ με το σύρμα) τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους, συνεχίζοντας απαλά το χτύπημα.
Προσθέτουμε 3 – 4 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, περιχύνουμε τη μαγειρίτσα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, αφήνουμε 5 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα και σερβίρουμε.

Κοινοποιήστε
Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού εντεράκια και κάρυ

Εκτυπώστε τη συνταγή