Parallax image

Μανιταρόσουπα με πτησάνι (αρχαία σπορά κριθαριού)και λαχανικά

Σούπες
Next Project Ντοματόσουπα με ζυγούρι Ντοματόσουπα με ζυγούρι
Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού εντεράκια και κάρυ Previous Project Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού εντεράκια και κάρυ

Μανιταρόσουπα με πτησάνι (αρχαία σπορά κριθαριού)και λαχανικά



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα της αρεσκείας μας (πορτομπέλο, βασιλομανίταρα ,λεντινούλες ,λευκά , πλευρώτους κτλ.), σκουπισμένα με νωπό πανί και κομμένα σε κομμάτια
* 3 – 4 κ.σ. βούτυρο ανάμεικτο με ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι ξερό και ψιλοκομμένο
* ½  ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
* 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
* 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
* ½  φλιτζάνι αποφλοιωμένο (πτησάνι) ή κριθάρι, καλά ξεπλυμένο
* 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
* λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
* αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα της σούπας λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι αρχικά και μετά το φρέσκο σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα . Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα για αρκετή ώρα .
Ρίχνουμε το σκόρδο το καρότο και ανακατεύουμε , προσθέτουμε το κριθάρι, τον ζωμό, το θυμάρι και λίγο αλάτι ακόμα. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κριθάρι να μαλακώσει.
Πριν σερβίρουμε δοκιμάζουμε στο αλάτι και ψιλοκόβουμε μαϊντανό .

Κοινοποιήστε
Μανιταρόσουπα με πτησάνι (αρχαία σπορά κριθαριού)και λαχανικά

Εκτυπώστε τη συνταγή