Parallax image

Σούπα βελουτέ μανιταριών

Σούπες
Next Project Σούπα με καρότα ταχίνι και πικάντικα ρεβίθια Σούπα με καρότα ταχίνι και πικάντικα ρεβίθια
Πατσάς με αρνί Previous Project Πατσάς με αρνί

Σούπα βελουτέ μανιταριών



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 500 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ φρέσκα
* 3 σκόρδα
* 2 κ.σ. βούτυρο για το σοτάρισμα
* 500 ml γάλα
* 500 ml ζωμό κότας
* 100 ml κρέμα γάλακτος
* 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
* 50 γρ. αλεύρι
* 1 κ.σ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
* ελάχιστο μοσχοκάρυδο
* αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Χωρίζουμε 100 γρ. μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο, σε δυνατή φωτιά γιά 2'. Τα βγάζουμε μόλις πάρουν χρώμα και τα φυλάμε γιά το γαρνίρισμα των πιάτων. Κόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε πιό χοντρά φετάκια. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μιάμιση κουταλιά βούτυρο μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν. Σκεπάζουμε για λίγα λεπτά το σκεύος για να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'-12', ανακατεύοντας τακτικά. Η σούπα θ' αρχίσει να πήζει. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα και δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο αλάτι. Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, γαρνίροντας με μερικά σοταρισμένα μανιτάρια στη μέση και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 

Κοινοποιήστε
Σούπα βελουτέ μανιταριών

Εκτυπώστε τη συνταγή