Parallax image

Σούπα ρεβύθια με σαφράν, γιαούρτι και σκόρδο

Σούπες
Next Project Φακές σούπα με εστραγκόν και πορτοκάλι Φακές σούπα με εστραγκόν και πορτοκάλι
Σούπα λαχανικών με καστανό ρύζι και κουρκουμά Previous Project Σούπα λαχανικών με καστανό ρύζι και κουρκουμά

Σούπα ρεβύθια με σαφράν, γιαούρτι και σκόρδο



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 30 ml. ελαιόλαδο
* αλάτι κατά βούληση
* 2 πρέζες σαφράν
* 240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
* 960 ml. ζωμό λαχανικών
* 3 αυγά μόνο τα ασπράδια, ελαφρώς χτυπημένα
* 430 γρ. ρεβίθια που έχουμε ήδη βράσει

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ζωμό και το σκόρδο.
Αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το σαφράν και προσθέτουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού από το ζωμό που έχουν βράσει τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα που είναι στην κατσαρόλα και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε τη σούπα να πάρει ίσα ίσα μια βράση μέχρι να πήξει ο ζωμός.

Κοινοποιήστε
Σούπα ρεβύθια με σαφράν, γιαούρτι και σκόρδο

Εκτυπώστε τη συνταγή