Parallax image

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Μακαρονάδες & Ριζότο
Next Project Φωλιά με χυλοπίτες και αρνάκι Φωλιά με χυλοπίτες και αρνάκι
Φουσίλι με μανιτάρια στρογγανώφ Previous Project Φουσίλι με μανιτάρια στρογγανώφ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά

24 κανελόνια

Για τη γέμιση:

* 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
* λίγο ελαιόλαδο
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
* 1/2 ξύλο κανέλας
* 1 κ.γλ. ζάχαρ
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 2 αυγά χτυπημένα

Για τη μπεσαμέλ:

* 1 λίτρο γάλα
* 1 φύλλο δάφνης
* 3 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
* 100 γρ. βούτυρο
* 100 γρ. αλεύρι
* αλάτι
* έξτρα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, για περίπου 7 λεπτά. Ρίχνουμε σκόρδο, κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα με τη δάφνη και δύο πρέζες από το μοσχοκάρυδο (να μην βράσουν). Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε πρώτα το μισό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη μπεσαμέλ σε ταψί. Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα ακουμπάμε στο ταψί με τη μπεσαμέλ. Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα σκεπασμένα. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.

Κοινοποιήστε
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Εκτυπώστε τη συνταγή