Parallax image

Κολοχτύπα με μακαρόνια

Μακαρονάδες & Ριζότο
Next Project Κρύο σπαγγέτι με θαλασσινά Κρύο σπαγγέτι με θαλασσινά
Κανελόνια με σπανάκι φέτα και γραβιέρα Previous Project Κανελόνια με σπανάκι φέτα και γραβιέρα

Κολοχτύπα με μακαρόνια


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 50 ml ελαιόλαδο
* 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
* 3 σκελίδες σκόρδο
* ένα σφηνοπότηρο και κάτι ούζο
* 4 μέτριες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
* 2 κολοχτύπες περίπου μισό κιλό η καθεμία
* αλάτι, πιπέρι, 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
* 1 πακέτο μακαρόνια του γούστου σας
* μπόλικο αλατισμένο νερό
* ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο λίγο πριν σβήσουμε με το ούζο για να μην κάψει. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σειρά έχουν οι ντομάτες. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να δέσουν οι μυρωδιές και οι γεύσεις.
Περίπου ένα δεκάλεπτο πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις κολοχτύπες τις οποίες έχουμε κόψει στη μέση, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Όσο οι κολοχτύπες σιγοψήνονται, βράζουμε τα μακαρόνια. Τα αλατίζουμε λίγο και, μόλις ψηθούν, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα ανακινώντας την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρουμε με μια μισή κολοχτύπα από πάνω και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ευφροσύνη Κάτσουνα

Κοινοποιήστε
Κολοχτύπα με μακαρόνια

Εκτυπώστε τη συνταγή