Parallax image

Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και καλαμάρι τσίλι

Μακαρονάδες & Ριζότο
Next Project Μακαρονάδα θαλασσινών Μακαρονάδα θαλασσινών
Κρύο σπαγγέτι με θαλασσινά Previous Project Κρύο σπαγγέτι με θαλασσινά

Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και καλαμάρι τσίλι



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 400γρ ντοματίνια ( βελανίδια) κομμένα στη μέση 
* 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
* 2 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
* αλάτι και πιπέρι
* ελαιόλαδο

για το καλαμάρι τσίλι:

* 500g πλοκάμια καλαμάρι 
* ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
* 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες
* 1-2 κόκκινες πιπεριές καυτερές
* χυμός από ½ λεμόνι
* αλάτι

για το σερβίρισμα :

* 500g λιγκουίνι, βρασμένα 
* φρέσκο μαϊντανο:

Εκτέλεση:

Για να κάνετε τις ψητές ντομάτες, προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο.
Αφήστε να ψηθούν για 20-30 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες είναι μαλακές και έχουν αρχίσει να καραμελώσουν.
Για να κάνετε το καλαμάρι, 
σωτάρετε το καλαμάρι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε τα ψητα ντοματίνια και τις καυτερές πιπεριές ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά , ρυθμίστε το καρύκευμα.
Σερβίρουμε με τα βρασμένα λιγκουίνι, διάσπαρτα με φρέσκο μαϊντανό

Κοινοποιήστε
Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και καλαμάρι τσίλι

Εκτυπώστε τη συνταγή