Parallax image

Ραβιόλια στο φούρνο με ντομάτα και τυρί

Μακαρονάδες & Ριζότο
Next Project Σκορδομακάρονα με ντοματίνια Σκορδομακάρονα με ντοματίνια
Παστίτσιο Previous Project Παστίτσιο

Ραβιόλια στο φούρνο με ντομάτα και τυρί



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:

* 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
* 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
* ½ φλιτζάνι ζωμό κότας 
* 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
* 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
* αλάτι και πιπέρι

για τα ραβιόλια:

* 500g έτοιμα ραβιόλια της επιλογής σας 
* 150g μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
* φρέσκα φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.
Για να κάνετε τη σάλτσα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια βουτιά ελαιολάδου μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, Βαλσάμικο και τη ζάχαρη.
Φέρτε τη σάλτσα σε σημείο Βρασμού ,στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να μειωθεί και να πήξει ελαφρά. Αλατοπιπερώνετε.
Εν τω μεταξύ, Βράζετε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για ένα λεπτό στη συνέχεια τα στραγγίζεται .
Βάζετε σε ένα πυρέξ τα ζεματισμένα ραβιόλια με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα σε φέτες εναλλάξ .
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει .
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.

Κοινοποιήστε
Ραβιόλια στο φούρνο με ντομάτα και τυρί

Εκτυπώστε τη συνταγή