Parallax image

Σκορδομακάρονα με ντοματίνια

Μακαρονάδες & Ριζότο
Next Project Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα Φαρσάλων Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα Φαρσάλων
Ραβιόλια στο φούρνο με ντομάτα και τυρί Previous Project Ραβιόλια στο φούρνο με ντομάτα και τυρί

Σκορδομακάρονα με ντοματίνια



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:​​​​

* 1/2 κιλό σπαγγέτι
* 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* 5 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
* 20 ντοματίνια
* 4 κ.σ. φύλλα βασιλικού
* 1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
* 1/3 κ.γ. πάπρικα
* 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
* Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φροντίζουμε να μείνουν αλ ντέντε.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με τα ντοματίνια ολόκληρα (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο). Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μισό βασιλικό, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε μια φορά και σβήνουμε τη φωτιά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Κοινοποιήστε
Σκορδομακάρονα με ντοματίνια

Εκτυπώστε τη συνταγή