Parallax image

Φουσίλι με μανιτάρια στρογγανώφ

Μακαρονάδες & Ριζότο
Next Project Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα Φαρσάλων Previous Project Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα Φαρσάλων

Φουσίλι με μανιτάρια στρογγανώφ



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1 πακέτο φουσίλι
* 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αλατισμένα
* 1 πακέτο μανιτάρια λευκά η πορτομπέλο ολόκληρα μικρά και μεγάλα κομμένα στη μέση.
* Δύο φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου.
* Δύο κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
* Ένα φλιτζάνι γιαούρτι
* Ένας 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
* 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση :

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σπρώξτε τα κρεμμύδια με τις πλευρές τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια στη μέση, αυξάνοντας τη φωτιά στο μέτριο - υψηλό. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ζωμό κοτόπουλου με το καλαμποκάλευρο και προσθέστε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ή μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά ελληνικό γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό.

Κοινοποιήστε
Φουσίλι με μανιτάρια στρογγανώφ

Εκτυπώστε τη συνταγή