Parallax image

Πουτίγκα μπανάνας

Γλυκά
Πορτοκαλόπιτα σάμαλι Previous Project Πορτοκαλόπιτα σάμαλι

Πουτίγκα μπανάνας



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Για την αλατισμένη καραμέλα:

* 1  φλιτζάνι ζάχαρη
* 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κύβους
* 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 κουταλάκια του γλυκού 1/2 θαλασσινό αλάτι

Για την πουτίγκα μπανάνας:

* 4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
* 1 κουτί πουτίγκα (βανίλια )στιγμιαία κρέμα
* 1 κουτί πουτίγκα (κρέμα μπανάνας )στιγμιαία
* 1 πακέτο τυρί κρέμα, μαλακό (14-ουγγιά) μπορεί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα φλιτζάνι κρύο κρέμα γάλακτος
* 6 μεγάλες μπανάνες, κομμένα σε φέτες cookies κατά βούληση

Οδηγίες:

Κάντε την αλατισμένη καραμέλα:
Πασπαλίστε τη ζάχαρη σε ένα ακόμη στρώμα σε ένα μέσο κατσαρόλα με βαρύ πάτο που σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Χρησιμοποιώντας ένα πυρίμαχο λαστιχένια σπάτουλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να σκουραίνει στο χρώμα, περίπου 10 λεπτά. (Αν σχηματιστεί κομμάτια, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.) Σταματήστε την ανάδευση και αφήστε τη ζάχαρη, ανενόχλητοι, μέχρι να γίνει κεχριμπαρένιο χρώμα, περίπου 5 λεπτά.Αφαιρέστε τη λιωμένη ζάχαρη από τη θερμότητα και χτυπήστε ελαφρά στο βούτυρο μέχρι να ενωθούν, τότε σιγά-σιγά και προσεκτικά χτυπήστε ελαφρά στη βαριά κρέμα. Ανακατέψτε το αλάτι της θάλασσας, στη συνέχεια, μεταφέρετε την καραμέλα σε ένα γυάλινο δοχείο για να κρυώσει, ενώ έχετε προετοιμάσει την πουτίγκα.Κάντε την πουτίγκα μπανάνας:Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα με την βανίλια στιγμιαία μείγματα και μπανάνα πουτίγκα.
Εαν δεν βρείτε κρέμα μπανάνας ,ψήστε στο φούρνο η στα μικροκύματα 2 με 3 μπανάνες μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε της στην κρέμα .Σε ένα ξεχωριστό μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα στην συνέχεια χτυπήστε ελαφρά την κρύα κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα έως ότου διαμορφώνουν οι δύσκαμπτες αιχμές.Διπλώστε την χτυπημένη κρέμα στο μίγμα τυριών κρέμας.Ανακατέψτε το μίγμα τυριού κρέμα στο πουτίγκα έως ότου συνδυαστεί καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο η πουτίγκα μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, τοποθετήστε ένα στρώμα γκοφρέτες στο κάτω μέρος του πιάτου και στη συνέχεια ένα στρώμα της πουτίγκας, που ακολουθείται από ένα στρώμα από φέτες μπανάνας και ένα ψιλόβροχο αλατισμένης σάλτσας καραμέλας. Επαναλάβετε μέχρι την κορυφή .Μπορείτε να βαλετε την πουτίγκα σε ένα ταψί 13-από-9-ιντσών, ή να κάνετε μεμονωμένες πουτίγκες η σε βάζα , ψηλά ποτήρια ή φορμάκια. Όταν κάνετε καραμέλα, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ποτέ να γυρίσει την πλάτη σας στη ζάχαρη. Αυτό μπορεί να αλλάξει από πορτοκαλί σε μαύρο σε ένα δευτερόλεπτο!Αυτή η συνταγή θα αποφέρει περίπου 1 φλιτζάνι καραμέλας. Χρησιμοποιήστε ένα τμήμα του με την πουτίγκα και το υπόλοιπο βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. 

Κοινοποιήστε
Πουτίγκα μπανάνας

Εκτυπώστε τη συνταγή