Parallax image

Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ και πραλίνα καρυδιού

Γλυκά
Next Project Παστέλι Παστέλι
Ξεροτήγανα Previous Project Ξεροτήγανα

Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ και πραλίνα καρυδιού



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 2 κουταλιές της σούπας νερό
* 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης
* ½ φλιτζάνι ελληνικό καφέ φιλτραρισμένο
* ¼ φλιτζάνι ζάχαρη σκούρα 
* 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
* 1 πρέζα αλάτι

Για το καφέ καραμέλα:

* 100g άχνη (υπέρλεπτο) ζάχαρη
* 50g νερό
* 50g ελληνικό καφέ φιλτραρισμένο

Για την πραλίνα με καρύδια :

* 100g άχνη ζάχαρη
* 50g νερό
* 40g καρύδια, χοντροκομμένα
* θαλασσινό αλάτι, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :

Για να κάνετε την πανακότα ρίχνουμε το νερό σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζουμε με τη ζελατίνη πάνω του. 
Ρίχνουμε τον καφέ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Μαγειρέψτε μέχρι να είναι ακριβώς κάτω από το σημείο βρασμού (όταν οι φυσαλίδες αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω από τις άκρες).
Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά την ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κανάτα, στη συνέχεια μέσα σε ποτήρια η μπώλ .
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Εν τω μεταξύ, κάνουμε την καραμέλα καφέ.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε ένα μέτριο τηγάνι.
Φέρνουμε σε βρασμό και αφή αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.
Προσθέστε μερα τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να γίνει λεία και καθαρή .
Για την πραλίνα:
Τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε ένα μέτριο τηγάνι.
Φέρνουμε σε βρασμό και πάλι, αφήστε το μέχρι να φτάσει σε ένα βαθύ, κεχριμπαρένιο χρώμα.
Γρήγορα ανακατέψτε τα καρύδια και να πάει παντού η καραμέλα και στη συνέχεια σε ένα ταψί στο οποίο έχετε βάλει μια καλής ποιότητας λαδόκολλα κάνοντας ένα λεπτό στρώμα.
Πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις η καραμέλα έχει σκληρύνει, την κόβουμε σε ανομοιόμορφα .
Για να σερβίρετε, ρίξτε λίγο καραμέλα καφέ πάνω από πανακότα και σ την κορυφή με πραλίνα καρυδιού

*** Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ελληνικό καφέ με εσπρέσο

Κοινοποιήστε
Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ και πραλίνα καρυδιού

Εκτυπώστε τη συνταγή