Parallax image

Κρέμ καραμελέ

Γλυκά
Next Project Λουκουμάδες Λουκουμάδες
Κανταΐφι Previous Project Κανταΐφι

Κρέμ καραμελέ



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για την επικάλυψη:

* 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας (120 γρ) ζάχαρη
* 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) νερού

Για την κρέμα:

* 3 αυγά
* 2 φλυτζάνια (500 ml) το γάλα
* 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) της ζάχαρης
* Φασόλι βανίλιας
* 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού άμυλο (κορν φλάουρ )καλαμποκιού (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το φούρνο στους 160 ° C.
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι το υγρό να ροδίσει. Αμέσως, ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα 7 ιντσών (18 cm) ταψί .
Ρίχνουμε το γάλα στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέστε τους σπόρους βανίλιας και το στο γάλα. Ζεσταίνουμε το γάλα, αλλά δεν το φέρνουμε σε βράσει, στη συνέχεια τι αφήνουμε μερικά λεπτά να πάρει τα αρώματα .
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το άμυλο καλαμποκιού. Ρίξτε το γάλα πάνω από το μίγμα των αυγών.
Ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά πάνω στο έτοιμο τηγάνι και τοποθετούμε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί.Χύστε το ζεστό νερό στο κάτω μέρος του ταψιού για να έρθει στα μισά .Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα.
Το αφήνουμε μια ώρα .Στη συνέχεια, καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια-δυο ώρες. 

Κοινοποιήστε
Κρέμ καραμελέ

Εκτυπώστε τη συνταγή