Parallax image

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο

Γλυκά
Next Project Γλυκό κουταλιού σταφύλι Γλυκό κουταλιού σταφύλι
Γλυκό κουταλιού Κυδώνι Previous Project Γλυκό κουταλιού Κυδώνι

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 15 τεμ. περγαμόντο
* πολλές οδοντογλυφίδες
* 2 ½ κιλά ζάχαρη
* 2 ποτήρια νερό
* χυμό απο ένα λεμόνι


Εκτέλεση:

Με έναν τρίφτη αφαιρούμε το ξύσμα από το περγαμόντο για να μη πικρίσει το γλυκό μας. Το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια, αφαιρούμε το εσωτερικό (τη σάρκα) και τυλίγουμε σφιχτά τη φλούδα καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα.
Τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα ξεβράζουμε δυο φορές, ξαφρίζοντας με επιμέλεια. Για τις επόμενες δύο μέρες τα βάζουμε σε άφθονο νερό που το αλλάζουμε δύο με τρεις φορές την ημέρα. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται για να ξεπικρίσουν.
Την τρίτη ημέρα τα ξεπλένουμε και τα στίβουμε καλά. Τα απλώνουμε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζουμε να διαλυθεί η ζάχαρη όχι όμως να δέσει το σιρόπι επειδή είναι καλό να το αφήσουμε ενα βράδυ.
Την επομένη ξαναβράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι και στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι για να μη μας ζαχαριάσει.

​Ευφροσύνη Κάτσουνα

Κοινοποιήστε
Γλυκό κουταλιού περγαμόντο

Εκτυπώστε τη συνταγή