Parallax image

Κανταΐφι

Γλυκά
Next Project Κρέμ καραμελέ Κρέμ καραμελέ
Γλυκό κουταλιού φράουλα Previous Project Γλυκό κουταλιού φράουλα

Κανταΐφι


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1 κιλό φύλλο κανταΐφι
* ½ κιλό καρύδια ψιλοαλεσμένα
* ½ κιλό αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα
* 1 φλυτζάνι φυστίκια Αιγίνης ψιλοαλεσμένα
* ½ φλιτζάνι ζάχαρη
* Κανέλλα σκόνη
* Γαρύφαλλα κοπανισμένα
* 1 φλιτζάνι λάδι

Σιρόπι :

* 6 φλιτζάνια νερό
* 6 φλιτζάνια ζάχαρη
* 2 κουταλιές μέλι
* 1 ξυλάκι κανέλλας

Εκτέλεση :

Αρχίζουμε ετοιμάζοντας το σιρόπι, για να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για λίγο μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά.Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τα υλικά της γέμισης: τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φυσδτίκια ,τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Βάζουμε το λάδι σε ένα μπολάκι, βουτάμε τα δάκτυλά μας μέσα και αλείφουμε το φύλλο. Μ΄ αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε να λαδωθεί όσο χρειάζεται το φύλλο και το λάδι να πάει παντού. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο από το φύλλο, απλώνουμε μία κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε, ώστε να γίνει ρολάκι 14 πόντοι περίπου. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και το φύλλο, τοποθετώντας τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα, μέχρι να δούμε τα γλυκά να ροδίζουν. Προσέχουμε όμως, γιατί μπορεί να καούν εύκολα. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, όπως είναι ζεστό το γλυκό, το περιχύνουμε με το σιρόπι που θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς.
 

Κοινοποιήστε
Κανταΐφι

Εκτυπώστε τη συνταγή