Parallax image

Παστέλι

Γλυκά
Next Project Πολίτικο με κρέμα Πολίτικο με κρέμα
Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ και πραλίνα καρυδιού Previous Project Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ και πραλίνα καρυδιού

Παστέλι


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 4 ποτήρια σουσάμι
* 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
* 2 ποτήρια φιστίκια ,η αμύγδαλο καβουρντισμένο
* 1 ποτήρι μελι ,όχι καλά γεμάτο

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε το σουσάμι μαζί με την ζάχαρη.Με μια κουτάλα κατά προτίμηση ξύλινη καβουρδίζουμε το σουσάμι,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Το φέρουμε σε χρόνο καβουρδίσματος όπως μας αρέσει, άλλοτε σε πιο σκούρο η πιο ανοικτό.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φιστίκι,η το αμύγδαλο.
Προσθέτουμε στην συνέχεια και το μέλι.Στο τέλος ανακατεύουμε & 
απλώνουμε σε καθαρό πάγκο ,η σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και το στρώνουμε όλο με έναν πλάστη ώστε να είναι το ίδιο πάχος , 
Το κόβουμε ζεστό σε τεμάχια . 

Κοινοποιήστε
Παστέλι

Εκτυπώστε τη συνταγή