Parallax image

Ξεροτήγανα

Γλυκά
Next Project Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ και πραλίνα καρυδιού Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ και πραλίνα καρυδιού
Μους kinder Bueno Previous Project Μους kinder Bueno

Ξεροτήγανα


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 αυγό
* 1 φλιτζανάκι καφέ γάλα
* σουσάμι 
* 1/2 φλιτζανάκι τσικουδιά
* κανέλα
* 2 κουτ. σούπας μέλι
* 1 νεροπότηρο ζάχαρη
* 1 νεροπότηρο νερό

Εκτέλεση :

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη με λίγο νερό, το αυγό, το γάλα και την τσικουδιά και ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες. 
Ανοίγουμε πάρα πολύ λεπτό φύλλο, το κόβουμε σε λουρίδες φάρδους 2-4 εκατοστών, το διπλώνουμε σε διάφορα σχέδια και το τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι, προσέχοντας όμως να μην κοκκινίσει αλλά να διατηρήσει το ξανθό του χρώμα. Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. 
Κατόπιν, φτιάχνουμε το σιρόπι (για 10-15 ξεροτήγανα) ως εξής:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά έως ότου δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην κολλήσει. Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα ξεροτήγανα μέσα στο σιρόπι για 1-2 λεπτά, τα τραβάμε έξω, τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ψιλοκομμένα, κανέλα και, αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο σουσάμι καβουρντισμένο. Το λάδι πρέπει να είναι μπόλικο ώστε τα ξεροτήγανα να κολυμπάνε σ’αυτό. 

Κοινοποιήστε
Ξεροτήγανα

Εκτυπώστε τη συνταγή