Parallax image

Cheesecake Παγωτό με μπισκότα oreo

Τούρτες & Κέικ
Next Project Δίχρωμο Κέικ Δίχρωμο Κέικ
Cheese cake με cookies σοκολάτας και φράουλες Previous Project Cheese cake με cookies σοκολάτας και φράουλες

Cheesecake Παγωτό με μπισκότα oreo



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για περίπου 1300 γραμμ. παγωτό:

* 1 συσκευασία (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
* 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
* 250 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
* 12 μπισκότα Oreo σπασμένα με το χέρι
* 125 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Σταδιακά ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με το χτύπημα γιατί τότε η κρέμα θα σφίξει πολύ και θα γίνει σαν βούτυρο. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν σχηματίζονται απαλές κορυφές στην επιφάνεια της. Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Την ώρα που κρυώνει η κουβερτούρα χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα να αφρατέψουν.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βγάζουμε τη χτυπημένη κρέμα από το ψυγείο. Σταδιακά την προσθέτουμε στο μίγμα τυριού-γάλακτος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε και αυτά.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα σε σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη και από πάνω περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίζουμε με μερικές ακόμα κουταλιές κρέμας και ξανά λίγη λιωμένη σοκολάτα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον να παγώσει καλά.

Κοινοποιήστε
Cheesecake Παγωτό με μπισκότα oreo

Εκτυπώστε τη συνταγή