Parallax image

Πουτίγκα με τσουρέκι και nutela

Τούρτες & Κέικ
Next Project Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα με ανθό αλατιού Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα με ανθό αλατιού
Μπράουνις καρύδας με τρείς σοκολάτες Previous Project Μπράουνις καρύδας με τρείς σοκολάτες

Πουτίγκα με τσουρέκι και nutela



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ:

* 40 γραμμ. βούτυρο
* 150 γραμμ. ζάχαρη καστανή
* 300 γραμμ. γάλα φρέσκο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφρύ)
* 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφριά)
* 4 μεγάλα αυγά
* 400 γραμμ. τσουρέκι κομμένο σε κύβους
* 350 γραμμ. nutella

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αδειάζουμε στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω την καστανή ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Προσθέτουμε το τσουρέκι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ τη μισή ποσότητα από το τσουρέκι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού σκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τη nutella.
Κατόπιν απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το τσουρέκι και την υπόλοιπη ποσότητα από τη nutella. Εάν έχει περισσέψει καθόλου υγρό μίγμα, περιχύνουμε με αυτό την επιφάνεια του γλυκού.
Καλύπτουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
30’ πριν από το ψήσιμο το βγάζουμε από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ψήνουμε την πουτίγκα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 40’, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει.
Την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και κατόπιν την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

Κοινοποιήστε
Πουτίγκα με τσουρέκι και nutela

Εκτυπώστε τη συνταγή