Parallax image

Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα με ανθό αλατιού

Τούρτες & Κέικ
Next Project Τούρτα Σοκολάτας Τούρτα Σοκολάτας
Πουτίγκα με τσουρέκι και nutela Previous Project Πουτίγκα με τσουρέκι και nutela

Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα με ανθό αλατιού



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* Αμύγδαλο Σοκολάτα Sweet Ζαχαροπλαστικής
* 1 1/4 φλυτζάνια ( 160 g ) αλεύρι
* 1/4 φλιτζανιού ( 30γρ ) αλεσμένα αμύγδαλα
* 1/4 φλιτζανιού ( 30γρ ) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
* 1/4 φλιτζανιού ( 50γρ ) ζάχαρη
* 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1 ξυλάκι ( 110 g ) κρύο ανάλατο βούτυρο , κομμένο σε μικρά ( 1/2 ίντσας ) κύβους
* Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
* 1 αυγό
* 1-2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
* καραμέλα
* 1 1/2 φλυτζάνια ( 300 γραμμάρια ) ζάχαρη
* 1/2 φλιτζάνι νερό
* 1/2 φλυτζάνι ( 120 γρ ) κρέμα γάλακτος
* 5 κουταλιές της σούπας ( 70 g ) ανάλατο βούτυρο
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σοκολάτα Ganache:

* (1/2 φλυτζάνι ( 120 γρ ) κρέμα γάλακτος
* (120g ) γλυκόπικρη σοκολάτα , ψιλοκομμένο)

Γαρνιτούρα:

* Χιονι αλάτι της θάλασσας

Εκτέλεση :

Προετοιμάστε το γλυκό ζύμη . Σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μίγμα αλεσμένα αμύγδαλα , σκόνη κακάο , ζάχαρη και αλάτι .
Ενσωματώστε το βούτυρο στο μίγμα αλευριού , χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζύμης , ένα πιρούνι ή ένα επεξεργαστή ζαχαροπλαστικής, μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα . Προσθέστε το εκχύλισμα αυγών και βανίλιας και ανακατεύουμε . Προσθέστε το νερό και να ενσωματώσει στη ζύμη . Τυλίξτε το με πλαστικό , ζυμώνουμε σιγά-σιγά για να σχηματίσουν ένα δίσκο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη τη νύχτα
Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι, μια γραμμή λαδόκολλα πάνω στη ζύμη. Γεμίστε με ξηρά φασόλια, ρύζι .
Ψήστε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο (180 ° C) φούρνου. Αφαιρέστε τα βάρη . Επιστροφή στο φούρνο για άλλα 10 έως 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν την αφαιρέσουμε .
Προετοιμάστε την καραμέλα. Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα βαρύ πάτο μέσο κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, και μαγειρεύουμε χωρίς ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να παίρνει ένα χρώμα καραμέλας.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Θα είναι φούσκα λίγο.
Μαγειρεύετε για περίπου 1 ή 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο.
Προετοιμάστε το σοκολάτα ganache. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν η κρέμα αρχίσει να βράζει στα άκρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ας καθίσει ένα λεπτό, στη συνέχεια, ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
Χύστε το ganache σοκολάτας πάνω από την καραμέλα. Απλώστε ομοιόμορφα και καταψύξτε για άλλες 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Πασπαλίστε με νιφάδες από ανθό αλατιού και σερβίρετε. 

Κοινοποιήστε
Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα με ανθό αλατιού

Εκτυπώστε τη συνταγή