Parallax image

Hot pizza

Pizza
Pinirli Previous Project Pinirli

Hot pizza


Για τη ζύμη:

  • * 13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
    * 300 ml νερό, χλιαρό
    *500 γρ. αλεύρι σκληρό
    *1 κ.σ. ζάχαρη
    * 1 κ.γ. αλάτι
    * 1 κ.σ. μπούκοβο Αλμωπίας ή καυτερό μπούκοβο
    *1 κ.σ. tabasco
    * 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • * 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    * 1 σκελίδα σκόρδο
    * πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες ή 400 γρ. χυμό ντομάτας
    * 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
    * αλάτι,πιπέρι
    * 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης

Για την πίτσα:

  • * 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
    * 1 καυτερή πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
    * 4 φέτες προσούτο
    * 100 γρ. σουτζούκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    * 100 γρ. καυτερό λουκάνικο Δράμας
    * 4 λεπτές φέτες παστουρμά
    * 250 γρ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη
    * 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
    * 4 μοτσαρέλες, φρέσκιες, κομμένες σε φέτες
    * 1 φλ. φύλλα ρόκας
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Για τη ζύμη:

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό.

    Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπούκοβο, το tabasco, και το ελαιόλαδο.

    Ζυμώνουμε μέσα στο μπολ για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.

    Για τη σάλτσα:

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι.

    Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και μερικά από τα φύλλα βασιλικού.

    Βράζουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

    Για την πίτσα:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί.

    Απλώνουμε το φύλλο ζύμης στο ταψί.

    Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στη σάλτσα το προσούτο, το σουτζούκι, το καυτερό λουκάνικο, τον παστουρμά, τη γραβιέρα και την καυτερή πιπεριά.
    Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
    Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε και τη μοτσαρέλα.
    Αφαιρούμε την πίτσα από το φούρνο, γαρνίρουμε με τη μοτσαρέλα και τη ρόκα και σερβίρουμε.

    Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο.

доля
Hot pizza
Распечатать рецепт