Υλικά :
* 1 κόκορα
* 1.5 κιλό ασκολίμπροι
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 1 Κούπα ελαιόλαδο
* αλάτι,πιπέρι άσπρο
* τον χυμό από 2 λεμόνια
* 1.μια κουταλιά αλεύρι η 1 αυγό αντί αλεύρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τους ασκολίμπρους .
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σωτάρουμε ελαφρώς. Τοποθετούμε και τον κόκορα κομμένο σε μικρά κομμάτια .Συνεχίζετε να σωτάρετε χωρίς να κάψει και να μαυρίσει το κρεμμύδι .Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να μισό ψηθεί ο κόκορας . Βάζουμε τους ασκολίμπρους μέσα στη κατσαρόλα με αλάτι & πιπέρι.Αφού ψηθούν στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι χτυπημένο μαζί με το αλεύρι και ζωμό από την σάλτσα του φαγητού ( αυγολέμονο ).
Υ.Γ.Εάν θέλουμε μπορούμε εναλλακτικά να βράζουμε ξεχωριστά τους ασκολίμπρους. Επίσης να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό από τους ασκολίμπρους αντί νερού που προσθέσαμε στο φαγητό μας, Τους βρασμένους ασκολίμπους τους προσθέτουμε πριν το τέλος της διαδικασίας μας