Parallax image

Chontros with syglino

legumes
Traditional Bean soup Previous Project Traditional Bean soup

Chontros with syglino


Materials and Execution of Recipe

Υλικά:

* ½ κούπα ελαιόλαδο
* 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο η 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
* 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια
* 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
* 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
* 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες η ντοματάκια ψιλοκομμένα
* 1 κούπα χόντρο και ένα φλυτζανάκι ρύζι
* αλάτι, πιπέρι
*2 με 3 κουταλιές σύγκλινα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμυδάκι σε μια κατσαρόλα να τσιγαριστεί λίγο, και στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα , τις πιπεριές και λίγο νερό, αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες (η ντοματάκια κονσέρβας) και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και προσθέτουμε στη συνέχεια τον χόντρο μαζί με το ρυζί, ανακατεύουμε , χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε και το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο ακόμη νερό ενδιάμεσα.
Όταν ο χόντρος μαλακώσει εντελώς, προσθέτουμε τα σύγκλινα και αφήνουμε να βράσουν κανένα πεντάλεπτο. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμένο πιπέρι. 

Share
Chontros with syglino
Print the Recipe