Parallax image

Snails with oatmeal by:

Snails
Next Project Fried snails Fried snails
Snails with vegetables and sauce Previous Project Snails with vegetables and sauce

Snails with oatmeal



Materials and Execution of Recipe

Προεργασία μαγειρέματος (αφορά όλες τις συνταγές) 

  1. Παίρνουμε όση ποσότητα σαλιγκάρια έχουμε υπολογίσει για το φαγητό που θα μαγειρέψουμε.
  2. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό κρύο, και τα σκεπάζουμε με ένα άδειο πιάτο.
  3. Τα αφήνουμε  περίπου μισή ώρα. Το κάνουμε αυτό, γιατί μετά από λίγη ώρα τα σαλιγκάρια με την υγρασία θα ζωντανέψουν!
  4. Παρατηρούμε τα σαλιγκάρια: ορισμένα έχουν βγει από το κέλυφος τους και ορισμένα άλλα όχι. Όσα έχουν βγει είναι υγιή και έτοιμα προς μαγείρεμα. Όσα δεν έχουν βγει επιχειρούμε απαλά με το χέρι να αφαιρέσουμε την μεμβράνη τους, αν βγουν από το κέλυφος είναι υγιή και έτοιμα προς μαγείρεμα. 
    ΠΡΟΣΟΧΗ: εάν και μετά την αφαίρεση της μεμβράνης δεν βγουν από το κέλυφος τους, σημαίνει ότι δεν ζουν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατανάλωσή τους!
  5. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε καθαρό νερό και τα τρίβουμε αρκετά ανάμεσα στις παλάμες μας, έτσι φεύγουν και οι τελευταίες πιθανές ακαθαρσίες.
  6. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, αφού βράσει τα ρίχνουμε μέσα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  7. Τέλος τα ξεπλένουμε με αρκετό κρύο νερό.

Υλικά 4 άτομα:

* 1.1/2 κιλό χοχλιούς
* 4 κρασοπότηρα πλιγούρι ( 1 η κάθε μερίδα )
* 1 κρεμμύδι ξερό 
* 1 κρεμμύδι φρέσκο
* 2-3 φρέσκιες ντομάτες
* 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
* Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση :

Πλένουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς, έχοντας αφαιρέσει κάποιες μεμβράνες στο στόμιο τους και το κέλυφος. Τους βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ( ξερό / φρέσκο ) μαζί με τους χοχλιούς και τους σβήνουμε με το κρασί.Βάζουμε την φρέσκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το πλιγούρι σε σιγανή φωτιά. Ένα φαγητό με μεγάλη διατροφική αξία.

 

Share
Snails with oatmeal
Print the Recipe