Parallax image

Μπακαλιάρος Λεμονάτος

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Μπακαλιάρος με πατάτες Μπακαλιάρος με πατάτες
Καλαμάρια κοκκινιστά με ελιές Previous Project Καλαμάρια κοκκινιστά με ελιές

Μπακαλιάρος Λεμονάτος


Υλικά :

* 1 κιλό περίπου μπακαλιάρος παστός
* 1 φλιτζάνι λάδι
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2-3 σκορδόφυλλα ή 2-3 σκελίδες σκόρδο ξερό
* λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
* χυμός 2 από δύο λεμόνια
* 2 κουταλιές αλεύρι
* 1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση :

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μικρά κομμάτια αλλάζοντας συχνά το νερό του
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
Προσθέτουμε αργότερα το σκόρδο και το μαϊντανό με προσοχή να μην καεί το σκόρδο
Προσθέτουμε αρκετό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει λίγη ώρα
Ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες
Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις κανένα δεκάλεπτο και τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στις πατάτες τα κομμάτια του μπακαλιάρου
Προσθέτουμε αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι
Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο χλιαρό νερό προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμί από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο

Μετά που θα βάλουμε τις πατάτες δεν ανακατεύουμε ξανά με κουτάλα, κουνάμε την κατσαρόλα και γυρνάμε σιγά σιγά το φαγητό!  

(  πασπαλίζουμε προεραιτικα με λίγο άνηθο )

jakaa
Μπακαλιάρος Λεμονάτος
Tulostaresepti