Υλικά :
* 1 κιλό Χοιρινό κρέας
* 3/4 ρεβίθια ( λίγο λιγότερο από το σακουλάκι )
* 1/2 κουτί τοματάκια
* 2 φρέσκιες τομάτες
* 1 κρεμμύδι
* 1 κουταλάκι κύμινο
* 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
* Λάδι
* Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση :
Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ στο νερό να μουλιάσουν.
Τσιγαρίζουμε το χοιρινό σε μία χύτρα με το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε και τα σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να τραβήξει λίγο τα υγρά του, ρίχνουμε την τομάτα ,το κύμινο το πιπέρι , και στο τέλος τα ρεβίθια με λίγο νερό. Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά. Όταν ανοίξουμε την χύτρα, ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μια τελευταία βράση.