Υλικά :
* 1 κιλό καθαρισμένα κυδώνια
* 1 κιλό ζάχαρη
* 1 ποτήρι νερόφλούδες λεµονιού
* Αρµπαρόριζα (για άρωµα)
* χυµό 1 λεµονιού
Εκτέλεση :
Καθαρίζουµε καλά τα κυδώνια. Βγάζουµε τα φλούδια και το σκληρό κοµµάτι µε τα κουκούτσια από την καρδιά. Τα κόβουµε σε φέτες και στη συνέχεια σε µικρά και στενά κοµµατάκια. Βάζουµε όλα µαζί τα υλικά στην κατσαρόλα: τα κυδώνια, τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες λεµονιού και λίγα φύλλα αρµπαρόριζα. Τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, και µόλις πάρει βράση χαµηλώνουµε τη φωτιά. Αφήνουµε να βράσει ακόµη µισή ώρα σε χαµηλή φωτιά, µε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ελέγχουµε αν έχει δέσει το σιρόπι, ρίχνουµε τον χυµό ενός λεµονιού και κατεβάζουµε το γλυκό από τη φωτιά.