Parallax image

Εμμανουέλα Χιωτάκη

Μουσικά Σχήματα & DJs
Βασίλης Τσισμενάκης Previous Project Βασίλης Τσισμενάκης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Εμμανουέλα Χιωτάκη

Είδος Μουσικής

'Εντεχνο - Rock - Pop

Κινητό

6949309492

Κοινοποιήστε

Η Εμμανουέλα Χιωτάκη κατάγεται από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα γεννήθηκε στα Χανιά. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 10 χρονών και 18 χρονών απέκτησε το πτυχίο κλασσικής κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με άριστα με την καθηγήτριά της Αθηνά Καπνισάκη , όπου έναναν μαθήματα στο Βενιζέλειο ωδείο Χανιών . 15 χρονών συμμετείχε σε συναυλίες του Β.Μπουντούνη στο Ηρώδειο όπου έγινε ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας ‘100 κιθάρες’ αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ,οι οποίες επαναλήφθηκαν 12 χρόνια μετά στους ίδιους χώρους. Επίσης απέσπασε 2 φορές το 1ο βραβείο και μια το 2ο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κλασσικής κιθάρας .Είναι κάτοχος και διπλώματος μουσικοθεραπείας με σεμινάρια ‘ηχοθεραπείας’ στο Νεπάλ αλλά και διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός απ’το πολυτεχνείο Ξάνθης.

Ξεκίνησε να γράφει ενορχηστρωτική μουσική από 14 χρονών όπου το τραγούδι της ‘the dream’ και κοινοποιήθηκε σε αγγλικό περιοδικό από τον δάσκαλό ‘Harvey Hope’ και αργότερα έγραψε ενορχηστρωτικά τραγούδια όπως το ‘the dark sea’ ,’white and black’ ,’urban love’ , ‘the roadtrip’ , ‘sunrise in Mexico’, ‘I’m not afraid’ κ.α.

Την γνωρίσαμε από το τραγούδι ‘Τσ’αγάπης και του έρωτα’ ή αλλιώς ‘Ερωτόκριτος και Αρετούσα’ που πρωτο-ερμήνευσε μαζί με τον Μιχάλη Κουνάλη, (Μ.Παπαδάκη/Γ.Νικολάου) . Ενώ ήταν η πρώτη της δισκογραφική δουλειά σαν ερμηνεύτρια μπήκε δυναμικά στο χώρο καθώς το τραγούδι έγινε ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό .

Διαδικτυακά σημείωσε εκατομμύρια προβολές και έχουν σημειωθεί πολλές επανεκτελέσεις/διασκευές .

 Έπειτα κυκλοφόρησε 3 singles τα τραγούδια ‘Αν είσουν άνοιξη’ σε στίχους και μουσική δική της ,’Χανιά του κόσμου το μπαλκόνι’ (Γ.Ψαρουδάκης) και ‘Τα μαύρα λουστρίνια’ (Γ.Κατσικανδαράκης) .

Το 2020 κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι , το τραγούδι ‘Θα είμαστε εκεί’ σε στίχους και μουσική δική της . Το τραγούδι αυτό θα είναι το πρώτο που κυκλοφορεί από το νέο της cd ‘Λόγια καρδιάς’ που είναι σε στίχους και μουσική δική της και ενορχήστρωση του Χριστόφορου Κροκίδη . Είναι ένα τραγούδι που έγραψε για όσους βρίσκονται μακριά μας, ελπίζοντας να ‘είμαστε εκεί’ ξανά όλοι μαζί πιάνοντας το χέρι των γύρω μας σφιχτά!

Έχει κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα στο πλάι του Μανώλη Λιδάκη και έχει συνεργαστεί και με άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες όπως τον Βασίλη Καζούλη, τον Γιάννη Σαββιδάκη, τον Γιάννη Νικολάου και πολλούς κρητικούς καλλιτέχνες ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Μια από αυτές ήταν η εκπομπή ‘Στην υγειά μας’ όπου τραγούδησε το τραγούδι ‘Μιλώ για σένα’ με το χειροποίητο θιαμπόλι της.

Έχει ανοίξει συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών όπως τον Πάνο Μουζουράκη ,την Αντριάννα Μπάμπαλη, Πάνο Καλλίρη κ.α. Επίσης έχει συμμετέχει σαν μουσικός-τραγουδίστρια-ηθοποιός σε μουσικο θεατρικές παραστάσεις του Τάσου Λειβαδίτη όπου έκαναν περιοδεία σε ολη την Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος έχει κάνει συναυλίες στην Ευρώπη , στην Αμερική αλλά και την Ασία καθώς τα τελευταία χρόνια κάνει live και στο εξωτερικό. Έχει ήδη κυκλοφορήσει δικά της ξένα τραγούδια ενώ το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε σε πανευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού όπου απέσπασε το 4ο βραβείο .

Τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί διαδικτυακές συναυλίες από τη σελίδα της στο facebook που αφιερώνει σε φιλανθρωπικούς συλλόγους ,κάθε φορά σε διαφορετικό. Τα διαδικτυακά live  μπορείτε να τα βρείτε και στο επίσημο κανάλι της καλλιτέχνιδος. Η αγάπη της για τον εθελοντισμό είναι φανερή καθώς στο παρελθόν έχει κάνει πολλές συναυλίες εθελοντικού σκοπού κ.α..

Εκτός από κιθάρα παίζει πολλά όργανα όπως θιαμπόλι, κρουστά, πεντίρ, νταούλι, πιάνο , γιουκαλίλι κ.α..