Parallax image

Τυρόπιτα τεμπέλικη με μυζήθρα, λιαστή ντομάτα και θυμάρι

Πίτες & Καλιτσούνια
Σφακιανή Πίτα με μέλι Previous Project Σφακιανή Πίτα με μέλι

Τυρόπιτα τεμπέλικη με μυζήθρα, λιαστή ντομάτα και θυμάρι


Υλικά:

* 500 – 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* λίγο αλάτι
* 3 αυγά
* λίγο λάδι
* 200 γρ. φέτα
* λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
* θυμάρι ξερό
* νερό όσο σηκώσει για να γίνει ένας παχύρευστος πολτός
* 300 γρ. μυζήθρα

 

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, τα αυγά, λίγο λάδι, λιαστή ντομάτα (αφήνουμε λίγη για να ρίξουμε από πάνω), θυμάρι και νερό ανακατεύοντας καλά. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι δεν έχει σβολιάσει. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά μας, προσθέτουμε τη φέτα (κρατώντας λίγη για από πάνω επίσης).
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το μείγμα μας. Προσθέτουμε τη μυζήθρα φροντίζοντας να καλυφθεί από το μείγμα σε διαφορετικά σημεία στο ταψί. Ο λόγος που το κάνουμε είναι για να μη διαλυθεί.
Πασπαλίζουμε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και θυμάρι από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Ευφροσύνη Κάτσουνα

dele
Τυρόπιτα τεμπέλικη με μυζήθρα, λιαστή ντομάτα και θυμάρι
Skriv ut oppskriften