Υλικά:
* 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
* 4 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* 2 πράσινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες (μέτριες)
* 2 πράσα σε ροδέλες (μέτριες)
* 4 καρότα επίσης ροδέλες
* 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
* 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
* 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
* ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι
* 1½ - 2 λίτρα νερό
* 1 μικρό φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε ο κιμάς να γίνει μικρά κομματάκια που να μη κολλάνε μεταξύ τους, δηλαδή σπυρωτός. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μισό από το νερό.
Αφήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά τον κιμά να βράσει. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και το υπόλοιπο νερό. Μόλις πλησιάζει το τέλος για το φαγητό μας, περίπου 12 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το αφήνουμε να βράσει.
Έτοιμη η σούπα. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο - μία κουταλιά πάνω σε κάθε πιάτο - λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μαρία Τσέκου