Υλικά:
* μπόλικο ελαιόλαδο
* ρίγανη
* αλάτι
* πιπέρι
* λίγο ξύδι
* 4 κρεμμύδια κόκκινα ξερά
* 10 λιαστές ντομάτες
* 350 γρ. απάκι κομμένο σε φέτες5 μελιτζάνες φλάσκες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και τα περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε λίγο να δέσουν οι γεύσεις.
Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική και ζεστή ρίχνουμε το απάκι, από πάνω τα κρεμμύδια με τις ντομάτες, τη σάλτσα που τα μαρινάραμε και σκεπάζουμε χαμηλώνοντας της φωτιά στο μέτριο. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και, μόλις τα κρεμμύδια μας μαραθούν και δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε και σερβίρουμε.
Αν θέλετε να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, μπορείτε να προσθέσετε μαύρη ζάχαρη στο μείγμα το αρχικό.
Ευφροσύνη Κάτσουνα