Parallax image

Αρνάκι στον φούρνο σκορδάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Κρεατικά
Next Project Αρνάκι τσιγαριαστό Αρνάκι τσιγαριαστό
Απάκι με κρεμμύδια και λιαστή ντομάτα Previous Project Απάκι με κρεμμύδια και λιαστή ντομάτα

Αρνάκι στον φούρνο σκορδάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

3 – 4 σκελίδες σκόρδο (θα τις χρησιμοποιήσουμε ολόκληρες, όπως είναι, για να μη καούν, απλά χτυπήστε τις λίγο να ανοίξουν)

2 φύλλα δάφνη

ελαιόλαδο

1 αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες

αλάτι, πιπέρι

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

3 – 4 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες

λίγο ζωμό κρέατος ή νερό


Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο και τη δάφνη να το αρωματίσουμε. Σοτάρουμε το αρνί να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα ταψί απλώνουμε το αρνί και το καλύπτουμε με τα κρεμμύδια από πάνω.
Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό μέχρι να καλύψει το κρέας αλλά όχι να κολυμπάει, σκεπάζουμε το φαγητό μας πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Στα μισά της διαδικασίας αναποδογυρίζουμε το αρνί και τα κρεμμύδια και αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.
Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια μας και το κρέας μας ψηθεί, είμαστε έτοιμοι να το μοιραστούμε με τους συνδαιτυμόνες μας. Συνοδεύεται εξαιρετικά με μια πράσινη σαλάτα, ρύζι ή πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Ευφροσύνη Κάτσουνα 

Κοινοποιήστε
Αρνάκι στον φούρνο σκορδάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Εκτυπώστε τη συνταγή