Υλικά :
* 1 κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες
* 3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
* 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
* 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
* 1 ½ ποτήρι κρ.άσπρο κρασί
* 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
* ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
* αλάτι, πιπέρι
* μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 2 πιπεριές κόκκινες
Εκτέλεση :
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα, σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και το περιχύνετε με κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα. Βάζετε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, τις πιπεριές ,τα σοτάρετε για λίγα λεπτά και τα σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 έως 50 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο με μαϊντανό.