Parallax image

Κοτόπουλο Γιουβέτσι

Κρεατικά
Next Project Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα
Κόκκορας με ασκολίμπρους Previous Project Κόκκορας με ασκολίμπρους

Κοτόπουλο Γιουβέτσι


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1 κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες
* 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* χυμό από 2-3 ντομάτες
* 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
* αλάτι, πιπέρι
* 4 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει καλά. Κρατάμε 4 κούπες ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο για το φαγητό μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε αυτό αρχικά το κρεμμύδι και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει το κριθαράκι και αφού τσιγαριστεί προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες.Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο, το κοτόπουλο και τον τοματοπολτό και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε αλάτι. Αφού πάρει μία βράση το βάζουμε σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε πιπέρι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.Όσο έχουμε το φαγητό μας στο φούρνο ελέγχουμε αν χρειάζεται να βάλουμε λίγο νεράκι ακομα!!! 

Κοινοποιήστε
Κοτόπουλο Γιουβέτσι

Εκτυπώστε τη συνταγή