Υλικά:
* 1 μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα για να τυλίξουμε το μπούτι
* 1 μπούτι κατσικίσιο περίπου 2 κιλά
* 5 – 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
* 2 κ.σ. στακοβούτυρο
* 4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
* αλάτι
* πιπέρι
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε στη μέση τα δυο κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το μπούτι από πάνω.
Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές οπές σε διαφορετικά σημεία και τις γεμίζουμε με το σκόρδο και λίγο αλάτι.
Με τα χέρια μας το αλείφουμε με το στακοβούτυρο και αλατοπιπερώνουμε παντού. Τοποθετούμε τα άλλα δυο κλωνάρια δεντρολίβανο από πάνω, το σφραγίζουμε καλά με τη λαδόκολλα και το ασφαλίζουμε τυλίγοντάς το με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το μπουτάκι μας σε μια μεγάλη γάστρα και το ψήνουμε αρχικά στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο και μετά χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς για δύο με δυόμιση ώρες.
Συνοδεύεται άριστα με πατάτες φούρνου και μια πράσινη σαλάτα.
Ευφροσύνη Κάτσουνα