Υλικά:
* 1 κοτόπουλο χωριάτικο
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
* 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
* 2 φύλλα δάφνη
* 1 ξύλο κανέλα
* 4 – 5 κόκκους μπαχάρι
* 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
* 1 κουτί σάλτσα ντομάτα
* 2 κουταλιές πελτέ ντομάτα
* νερό να καλύψει το φαγητό
* αλάτι, πιπέρι
* 1 χαρτί μακαρόνια της αρεσκείας μας (δηλ. 500 γρ.)
* μπόλικη ξερή μυζήθρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν λίγο σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα. Σειρά έχει η ντομάτα, η σάλτσα και ο πελτές. Μόλις προσθέσουμε το νερό και πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε για να ψηθεί το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και ένα δεκάλεπτο πριν κατεβάσουμε το φαγητό μα, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.
Ευφροσύνη Κάτσουνα