Υλικά :
* 1 1/2 κ. αρνί ή κατσίκι, απλά χαραγμένο όχι κομμένο σε μερίδες,
* 1/2 φλ.χαμομήλι αποξηραμένο,
* 12 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο χοντροκομμένα
* 4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο,
* 1 κ.σ. θυμάρι και ρίγανη,
* αλατοπίπερο,
* χυμός λεμονιού,
* 1 κ.σ. μέλι,
* 1/2 φλ. λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας, αφήνουμε να στραγγίξει λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με μαχαίρι χαράζουμε διάφορα σημεία στο κρέας, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ταψάκι με καπάκι αν έχουμε.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξηρό χαμομήλι, το θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και ρίγανη μαζί . Αλατίζουμε με προσοχή και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Παίρνουμε από το μείγμα βοτάνων και βάζουμε μέσα στο δέρμα του, στις χαρακιές, και σε όλη τη σάρκα του αρνιού. Ρίχνουμε και λίγο από το μείγμα στο ταψί, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το μέλι απάνω, το λάδι, κλείνουμε το καπάκι ή το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 1/2 ώρα ελέγχοντας τακτικά, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη νερό.
Αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει καλά το κρέας μας.
Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με τους χυμούς από το ταψί.